Ne kliniken mjekesore IGEA ofrohet sherbimi i kardiologjise me gamen e plote te ekzaminimeve: EKG, Ekografi kardiake, HOLTER. Profesionalizmi dhe perkushtimi I Dr. Emilina Shtembari shoqeruar me aparaturat e teknologjise se fundit mundeson diagnostikimin, trajtimin dhe ndjekjen e ecurise se pacienteve me semundje kardiake.

Diagnostikohen dhe trajtohen:

 • Crregullimet e ritmit kardiak
 • Patologji valvulare te zemres
 • Patologji te lindura te zemres
 • Patologji te arterieve koronare
 • Insuficienca kardiake
 • Kardiomiopati
 • Patologji te perikardit
 • Patologji kardiake reumatizmale

Elektrokardograma- EKG

Një elektrokardiogram (EKG) është një nga testet më të thjeshta dhe më të shpejta që përdoret për të vlerësuar zemrën. Elektrodat (pllaka të vogla plastike që ngjiten në lëkurë) vendosen në pika të caktuara në gjoks, krahë dhe këmbë. Elektrodat lidhen me një makinë EKG me tela plumbi. Aktiviteti elektrik i zemrës më pas matet, interpretohet dhe printohet. Asnjë impuls elektrik nuk dërgohet në trup.

Impulset elektrike natyrore koordinojnë kontraktimet e pjesëve të ndryshme të zemrës për të mbajtur rrjedhën e gjakut ashtu siç duhet. Një EKG regjistron këto impulse për të treguar se sa shpejt rreh zemra, ritmin e zemrës (të qëndrueshem ose të parregullt) dhe fuqinë dhe kohën e impulseve elektrike ndërsa lëvizin nëpër pjesë të ndryshme të zemrës. Ndryshimet në një EKG mund të jenë një shenjë e shumë problemeve të lidhura me zemrën.

Disa arsye që mjeku juaj të kërkojë një elektrokardiogramë (EKG) përfshijnë:

 • Për të zbuluar shkakun e dhimbjes së gjoksit
 • Për të vlerësuar problemet që mund të lidhen me zemrën, të tilla si lodhje e rëndë, gulçim, marramendje ose të fikët
 • Për të identifikuar rrahjet e parregullta të zemrës
 • Për të ndihmuar në përcaktimin e shëndetit të përgjithshëm të zemrës përpara procedurave të tilla si operacioni; ose pas trajtimit për kushte të tilla si një atak në zemër (infarkt miokardi, ose MI), endokardit (inflamacion ose infeksion i një ose më shumë valvulave të zemrës); ose pas operacionit në zemër ose kateterizimit kardiak
 • Për të parë se si funksionon një stimulues kardiak i implantuar(pace maker kardiak)
 • Për të përcaktuar se sa mirë funksionojnë disa medikamente për zemrën
 • Për të marrë një gjurmim bazë të funksionit të zemrës gjatë një ekzaminimi fizik; kjo mund të përdoret si një krahasim me EKG-të e ardhshme, për të përcaktuar nëse ka pasur ndonjë ndryshim

EKOGRAFI e ZEMRES

Një ekokardiogram përdor ultratingujt për të prodhuar imazhe të muskulit te zemrës dhe valvulave gjate punes se tyre.. Imazhet e perftuara nga një ekokardiograme perdoren per të identifikuar patologji kardiake si:

 • Probleme me valvulat ose dhomat e zemrës
 • Problemet e zemrës qe janë shkaku i simptomave të tilla si shtrengim ose dhimbje gjoksi
 • Defekteve kongjenitale të zemrës

Lloji i ekografise kardiake varet nga informacioni që i nevojitet mjekut tuaj.

 • Ekokardiograma Transtorakale
 • Ekokardiograma Transezofageale
 • Ekokardiograma Doppler
 • Ekokardiograma e Stresit

MONITORIMI HOLTER

Një monitor Holter është një pajisje e vogël, e vendosur ne trup që regjistron ritmin e zemrës. Mjeku juaj mund të dëshirojë që të mbani një monitor Holter për një deri në dy ditë. Gjatë kësaj kohe, pajisja regjistron të gjitha rrahjet e zemrës suaj.

Një test monitorimi Holter mund të bëhet nëse një elektrokardiogram tradicionale (EKG) nuk jep informacion të mjaftueshëm për gjendjen e zemrës suaj. Ndonjëherë një EKG nuk zbulon ndryshime në ritmin e zemrës sepse regjistrimi ndodh vetëm për një kohë të shkurtër. Një monitor Holter mund të jetë në gjendje të dallojë ritme jonormale të zemrës që ne EKG humbasin.

Informacioni i kapur në monitorin Holter perdoret për të kuptuar nëse keni crregullime te ritmit te zemrës. Nëse monitorimi standard Holter nuk kap rrahje të parregullta të zemrës, mjeku juaj mund të sugjerojë një monitor afatgjatë, i cili mund të regjistrojë rrahjet e zemrës për disa javë.

Monitorimi Holter rekomandohet për një ditë ose më shumë nëse keni shenja dhe simptoma të një ritmi të parregullt të zemrës (aritmi) ose të fikët të pashpjegueshme. Gjithashtu nëse keni një sëmundje të zemrës që rrit rrezikun e një ritmi jonormal të zemres.

Pas perfundimit te kohes se percaktuar te monitorimit (24h, 48h ose me gjate ne varesi te situates) pajisja lidhet me kompjuterin e mjekut kardiolg dhe me ane te nje programi specifik behet leximi dhe identifikimi I crregullimeve te pranishme.

Monitorimi eshte metoda me e mire joinvazive per te percaktuar crregullimet e ritmit kardiak.

Kontakt

Per me shume informacion mos hezitoni te na kontaktoni