Ne kliniken mjekesore IGEA sherbimi I obstetrikes dhe gjinekologjise me gamen e plote te ekzaminimeve laboratorike dhe imazherike ofrohet me profesionalizem dhe perkushtim nga DR. Denisa Golemi.

Diagnostikohen dhe trajtohen patologji te tilla si :

 • Kistet e ovareve(vezoreve)
 • Dhimbja pelvike
 • Endometrioza
 • Fibromiomat uterine
 • Sindroma e ovarit polikistik (PCOS)
 • Infeksionet e traktit genital
 • Patologji malinje te sistemit riprodhues femeror
 • Aknet dhe piloziteti(qimezim) jo normal
 • Patologjite e qafes se mitres (PAP-testi, tipizimi I HPV)
 • Condilomat /lythat genital
 • Crregullimet e ciklit menstrual
 • Crregullimet e periudhes perimenopauzike/menopauzike

Realizohet ndjekja e shtatezanise nga momenti I konceptimit deri ne lindje:

 • Konsulta prenatale
 • Diagnoza prenatale (Bi-test, Tripel-Test)
 • Ekografia 3D dhe 4D
 • Eko morfologjike
 • Eko-Fluximetria Doppler

Gjithashtu realizohet :

 • planifikimi familjar
 • metodat kontraceptive

EKOGRAFIA PELVIKE/Gjinekologjike

Ekografia gjinekologjike është një ekzaminim diagnostik joinvaziv, jo-jonizues që prodhon imazhe te cilat përdoren për të vlerësuar organet dhe strukturat e brendshme genitale femerore. Ekografia gjinekologjike lejon kryesisht vizualizimin e shpejtë të mitrës, tubave te Fallopit, qafes se mitres dhe vezoreve.

EKO Doppler, I quajtur ndonjëherë një studim dupleks, përdoret për të treguar shpejtësinë dhe drejtimin e rrjedhjes së gjakut në organe të caktuara të legenit. Ndryshe nga një ekografia standard, valet zanore gjatë testit Doppler janëtë dëgjueshme.

Ekografia gjinekologjike mund të kryhet duke përdorur një ose të dyja 2 metodat:

Transabdominale (nëpërmjet barkut). Sonda e ekografise vendoset siper barkut duke përdorur xhelin përçues.

Transvaginale (përmes vaginës). Një sonde e gjatë dhe e hollë (sonda transvaginale) mbulohet me xhel përçues dhe një mbështjellës plastik/lateksi e me pas futet në vaginë. Lloji I procedures së kryer me secilen nga sondat e mesiperme varet nga arsyeja dhe indikacioni mjekesor I realizimit te ekografise gjinekologjike qe vendoset prej mjekut gjinekolog. Mund të përdoret vetëm një metodë, ose mund të nevojiten të dyja metodat për të siguruar informacionin e nevojshëm për diagnozën ose trajtimin.

Ekografia Obstetrikale (gjate shtatezanise)

Ekografia obstetrikale përdor ultratingujt për të perftuar imazhe të një bebi (embrion ose fetus) brenda mitres se një gruaje shtatezenë, si dhe mitrën dhe vezoret e nënës. Nuk përdor rrezatim jonizues, ndaj nuk ka asnje efekt të dëmshem të njohur si per bebin edhe per nenen. Eshtë metoda e preferuar dhe me e sigurte për monitorimin e grave shtatezëna. Ekografia obstetrikale perfshin gjithashtu studimin me eko Doppler pulsativ (PW) dhe Color-Doppler – një teknikë që vlerëson rrjedhën e gjakut dhe anatomine e strukturave kardiovaskulare fetale si : kordoni umbilikal, arteria cerebri media, arteriet dhe venat kryesore te fetusit dhe 4 dhomezat e zemres fetale .

Kontakt

Per me shume informacion mos hezitoni te na kontaktoni